Muziek / de bands

Stienzer Keatsdagen

  • 5 dagen lang feest
  • Top bands!
  • Hoofdklasse kaatsen
  • Voor jong & oud

Muziek / de bands

Van woensdag 5 t/m zondag 9 juni 2024 wordt het kaatsveld omgetoverd tot een indrukwekkend activiteitenterrein en belooft het, zowel op het kaatsveld als in de feesttent, weer een groots spektakel te worden. Vijf dagen lang is er van alles te doen! In de avonden, en soms zelfs als in de middag, gaat het dak eraf met live muziek van top artiesten / bands. We stellen ze hieronder graag aan je voor! Nieuwsgierig naar het alle activiteiten? Check dan hier het volledige programma.

ABBA Tribute Band

Ga terug in de tijd met THE BEST Abba tribute en zing mee met hits zoals ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’. THE BEST Abba tribute bestaat uit twee geschoolde zangeressen met daarachter vier zeer ervaren professionele muzikanten die ook nog eens de achtergrondzang voor hun rekening nemen. Natuurlijk treden zij op in kleding uit de jaren 70 en dragen zij zelfs originele kleding zoals ABBA deze destijds droeg. Het bijzondere van deze tribute band is dat alles live wordt gespeeld en gezongen. De band heeft optredens door heel Europa en wordt door popbladen verkozen tot ‘De beste ABBA Tributeband van Europa’. AANRADER!

Daredevils

Al een aantal jaren op het verlanglijstje van de organisatie en nu eindelijk bij ons op de Stienzer Keatsdagen. Daredevils is een donderslag bij heldere hemel! Festivalsensatie, ultieme partyband, muzikale tentenbrekers: geef het beestje maar een naam. De zes bandleden in Daredevils spelen ontelbaar veel herkenbare hoogtepunten verpakt in flitsende medleys. En dat doen ze verdraaid goed. Every party needs its superheroes!

Boomerang

De Boomerang band bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten en spelen alle meezingers uit de jaren 70, 80, 90 en alle hits van toen en nu. Unieke uitvoeringen van Kenny B’s hitsingle ‘Parijs’, ‘Lean On’ van Major Lazer en Nielsons tophit ‘Sexy Als ik Dans’.

De band zal het podium niet verlaten totdat iedereen in feeststemming is. De leden van Boomerang leven met één motto: ‘What you give, you get’. Met deze instelling krijgen zij iedereen los en zetten zij de tent op zijn kop. Het feestje begint immers op het podium. De band heeft inmiddels op verschillende festivals en podia in Nederland gestaan, waar zij een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten.

DJ All Tha Fokk

Een echte top DJ maar wel gewoon uit onze eigen regio. Deze jongen is allround DJ, MC en vooral een entertainer die snapt wat een feestje is. Stilstaan is tijdens zijn show absoluut geen optie! De stijl van All Tha Fokk is energiek waarbij muziekgenres geen rol spelen. Alles kan, alles mag zo is het motto. Dit is een DJ die niet naar een feestje komt, maar het feestje zelf meebrengt! Op velen verzoek dit jaar wederom van de partij op de vrijdagavond.

DJ Raw-Ry

DJ Raw-Ry, in het dagelijks leven Rory Letter, is onze ‘huis DJ’ tijdens het weekend. En dat kan hij als geen ander, deze inwoner van Stiens heeft zijn sporen als DJ inmiddels wel verdiend. Zo speelde hij op de Visserijdagen, de Sneekweek en Sail Harlingen. Tussendoor draait hij in allerlei feestcafés. Dit jaar mag hij voor het tweede jaar op rij zorgen voor muziek en entertainment tijdens de Keatsdagen in Stiens.

Pieter Sahieter

Pieter Sahieter is niet meer weg te denken uit de Friese artiestenwereld. Na hits als Woanskip met Anneke Douma, In Nije Dei met De Kast en Gjin Gesodemieter met De Doelleazen, is Pieter Sahieter uitgegroeid tot dé afsluitact van de Friese feesten en festivals. Dit jaar sluit hij het feest af op de zaterdagavond bij ons in Stiens, een absolute klapper is de verwachting!

Feintsjes

Dweilorkest de Feintsjes is al bijna 15 jaar een begrip in Friesland en (verre) omstreken. Het repertoire bestaat uit alle muziek die nodig is voor een lach en een traan maar bovenal een super gezellig feest! Sfeer staat bovenaan, en ook de uitdaging om muzikaal uitdagende, verfrissende arrangementen te spelen. Gemiddeld treden ze 38 keer per jaar door het hele land (en ver daarbuiten) op met één zekerheid, in alle gevallen gaat het dak eraf!

 

Kevin & André

Kevin en Andre speelden 10 jaar samen in de populaire top­100 band Kevin’s Crew en behaalden leuke successen, zoals een nummer 41­notering in de Nederlandse Top­100 en optredens bij o.a. Giel Beelen op 3FM, RTL4 en Veronica. Met hun duo optreden in het programma ‘Lost in Music’ van Veronica, gooide ze hoge ogen, met een prachtige akoestische vertolking van REM’s ‘Everyboby Hurts’. Sinds 2010 spelen de heren weer samen en het recept is nog steeds 2 stemmig, 1 akoestische gitaar en de grootste hits uit de jaren ’70, ’80, ’90 en van nu. Zowel Engels­ als Nederlandstalig. Door hun ruime ervaring is het repertoire bijna oneindig. Nummers van o.a. The Eagles, Bon Jovi, U2, Golden Earring, De Dijk, Van Dikhout of Marco Borsato, ze worden allemaal gespeeld! U roept en zij spelen!

Sander Metz

Sander vindt het geweldig om mensen te vermaken en te verbinden, waarbij muziek in veel gevallen een belangrijke rol speelt. Zo is hij ook dirigent van enkele kinderkoren en popkoren voor volwassenen. Daarnaast geeft hij muziekworkshops op diverse scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Verder treedt hij regelmatig op als zanger, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.

Sander Metz is een rasechte entertainer. Met zijn gitaar, basgitaar, drums en stem is het altijd en overal feest! In de loop der jaren heeft hij een groot repertoire opgebouwd, waardoor hij overal kan spelen. En met overal bedoelen we ook overal: zo gaf hij eind 2022 een ‘fileconcert’ op de A7.

Butterfly

Dit vrolijke trio komen al jaren met succes naar de Stienzer Keatsdagen. Ze worden veel gevraagd op dorpsfeesten in het noorden van het land. Ze weten dus hoe je een feestje moet bouwen. Met een mooie mix van Nederlandstalige en Engelse meezingers krijg ze iedereen op de dansvloer. Het enthousiasme waarmee ze rock, ballads, feestnummers en smartlappen werkt heel aanstekelijk. Een prachtige afsluiter op de zondag.

In het kort

Ieder jaar is Stiens vijf dagen lang hét centrum van de provincie met activiteiten voor alle leeftijden. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal. De organisatie weet bezoekers en deelnemers elke editie weer te verrassen met een gevarieerd programma en absolute topbands!

Route plannen

Locatie feestterrein

Kaatsveld Stiens
Uniawei 2a
9051 BC Stiens

Stienzer Keatsdagen