Muziek / de bands

Stienzer Keatsdagen

  • 5 dagen lang feest
  • Top bands!
  • Hoofdklasse kaatsen
  • Voor jong & oud

Muziek / de bands

Van woensdag 7 t/m zondag 11 juni 2023 wordt het kaatsveld omgetoverd tot een indrukwekkend activiteitenterrein en belooft het, zowel op het kaatsveld als in de feesttent, weer een groots spektakel te worden. Vijf dagen lang is er van alles te doen! In de avonden, en soms zelfs als in de middag, gaat het dak eraf met live muziek van top artiesten / bands. We stellen ze hieronder graag aan je voor! Nieuwsgierig naar het alle activiteiten? Check dan hier het volledige programma.

Queen Must Go On

Meteen een topper als openingsact van de Keatsdagen. Queen Must Go On ken je als de winnaar van het razend populaire SBS 6 tv-programma ‘The Tribute – Battle of The Bands’. We hebben ze nog net op tijd vast kunnen leggen voor een optreden in Stiens, inmiddels spelen ze in een uitverkocht Ziggo Dome. De driekoppige band uit Nijmegen wil de geweldige muziek van Queen in ere houden. Elk optreden is een spectaculaire muzikale ode aan de originele band. Voor die echte Queen-sound maakt de band gebruik van dezelfde instrumenten en versterkers als Queen zelf. Het totaalplaatje zorgt voor een ongeëvenaarde sfeer!

LET OP: Vanwege de grote landelijke aandacht voor Queen Must Go On heeft de organisatie ervoor gekozen om voor dit concert met een online ticketsysteem te werken. De verkoop start op maandagavond 22 mei om 19:00 uur. De link naar het online ticketsysteem vind je op de pagina ‘Kaartverkoop‘ en onze sociale media.

Piter Wilkens

Deze rasechte Fries speelt bekende luisterliedjes in het Fries of daaraan verwante dialecten. Toegankelijke nummers waarmee hij het publiek weet te raken en te vermaken. Piter brengt zowel gevoelige liedjes (zoals It paad werom) als humoristische liedjes (onder meer Knoopkes en De bearenburch is myn sjirurch). Deze zanger, gitarist, componist en tekstschrijver zal het iedereen naar de zin weten te maken.

PROOST!

PROOST! maakt in 1 minuut van onze tent de gezelligste kroeg van Nederland. Dit wordt een geweldig feest van herkenning met bekende hits en knallende special effects. Laat je verrassen door deze kroegtijgers en ga lekker samen met vrienden uit je dak!

In een onnavolgbare show met de grootste hits word je kéér op kéér verrast voor de volgende plaat. Lekker meezingen, springen en dansen alsof je leven ervan afhangt dus. Daar moet op gedronken worden, proost!

DJ All Tha Fokk

Een echte top DJ maar wel gewoon uit onze eigen regio. Deze jongen is allround DJ, MC en  vooral een entertainer die snapt wat een feestje is. Stilstaan is tijdens zijn show absoluut geen optie! De stijl van All Tha Fokk is zowel energiek als sexy waarbij muziekgenres geen rol spelen. Alles kan, alles mag zo is het motto. Dit is een DJ die niet naar een feestje komt, maar het feestje zelf meebrengt!

Duo Klick

Aanstormend talent, deze twee muzikale mannen uit Wergea! KLICK wordt gevormd door Klaas Wijbrandi (gitaar en zang) en Rick Heida (basgitaar en zang). Samen vormen ze een succesvol muziek-duo voor hedendaagse muziek. In Stiens gaan ze voor een gezellige middag voor jong én oud zorgen. Reken op een feestelijk repertoire van golden oldies tot hedendaagse hits. Verzoekjes uit de zaal zijn daarbij altijd welkom.

Royal Beat

Royal Beat raakt je met herkenbare medleys, een stortregen aan confetti en vette vuurkanonnen. Ze weten als geen ander hoe je de haringen uit de feesttent blaast. Van hardstyle tot hardrock, via ABBA langs J Balvin tot de Snollebollekes, ze pakken alle genres soepel mee. Dit wordt dé party avond die onze feesttent tot een uitzinnig kookpunt brengt.

DJ Raw-Ry

DJ Raw-Ry, in het dagelijks leven Rory Letter, mag als upcoming man de gaatjes op het hoofdpodium vullen met zijn muziek en entertainment. En dat kan hij als geen ander, deze inwoner van Stiens heeft zijn sporen als DJ inmiddels wel verdiend. Zo speelde hij op de Visserijdagen, de Sneekweek en Sail Harlingen. Tussendoor draait hij in allerlei feestcafés. Dit jaar mag hij voor het eerst zorg dragen voor muziek en entertainment tijdens de Keatsdagen in Stiens, welkom!

 

Doelleazen

Het populairste partytrio van Friesland komt dit jaar opnieuw naar Stiens. Reken op een heerlijk knallende party act. De mannen reproduceren bekende Friese hits en voegen daar een eigen happy hardcore sausje aan toe. Geïnspireerd door grootheden als de Party Animals, Paul Elstak, Charlie Lownoise en Mental Theo. Kortom, een onvergetelijke act om lekker uit je dak mee te gaan.

Útlopers

Het dweilorkest De Útlopers uit Sneek laten mensen versteld staan door hun muzikaliteit en enthousiasme. Deze Sneker muzikanten weten op een geheel eigen wijze het publiek te bespelen en ieder evenement tot een groot feest te maken. Kom naar Stiens en maak kennis met de gezelligheid uit Sneek!

Butterfly

Dit vrolijke trio werkt al ruim vijftien jaar samen. Ze worden veel gevraagd op dorpsfeesten in het noorden van het land. Ze weten dus hoe je een feestje moet bouwen. Met een mooie mix van Nederlandstalige en Engelse meezingers krijgt dit orkest iedereen op de dansvloer. Het enthousiasme waarmee ze rock, ballads, feestnummers en smartlappen werkt heel aanstekelijk. Veel gevraagd en wij hebben ze!

In het kort

Ieder jaar is Stiens vijf dagen lang hét centrum van de provincie met activiteiten voor alle leeftijden. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal. De organisatie (Merkekommisje met ondersteuning van Keatsclub De Boer en De Tuolle) weet bezoekers en deelnemers elke editie weer te verrassen met een gevarieerd programma en absolute topbands!

Route plannen

Locatie feestterrein

Kaatsveld Stiens
Uniawei 2a
9051 BC Stiens

Stienzer Keatsdagen