Fideo Assistint Skiedsrjochter (FAS) mei GoProp by de Stienzer Keatsdagen

Stienzer Keatsdagen

Fideo Assistint Skiedsrjochter (FAS) mei GoProp by de Stienzer Keatsdagen

Kaatsen, live muziek en gezellige activiteiten voor jong & oud, het zijn al jaren de belangrijke bouwstenen van de Stienzer Keatsdagen. Het evenement is daarmee in de afgelopen 25 jaar echt een begrip in de kaatswereld geworden. Door continue te blijven te innoveren weet de organisatie daarnaast kaatsers en bezoekers ieder jaar weer positief te verrassen.

De voorbeelden van vernieuwing zijn talrijk. Primeur van gratis toegang voor de hoofdklasse partijen voor dames én heren, de wervelende presentatie van de kaatsers die de finale kaatsen en de wijze waarop de prijsuitreiking naar het grote publiek wordt gebracht. Om de Stienzer Keatsdagen 2024 naar een nieuw sportief hoogtepunt te brengen is er dit jaar een bijzondere technische innovatie geïntroduceerd; de FAS (Fideo Assistint Skiedsrjochter).

Geïnspireerd door de voetbalsport presenteert de organisatie van de Stienzer Keatsdagen een vergelijkbare techniek voor de kaatssport. Is de bal ‘in’ of ‘voor’, vanaf nu kan dat aan de hand van een speciaal ontwikkelde Stienzer Keatsdagen GoProp-camera glashelder worden vastgesteld. Zo komt er een einde aan de discussie tussen keurmeesters, scheidsrechters en kaats(st)ers. Deze werkwijze is volstrekt uniek binnen de kaatssport!

Helaas konden we het systeem nog niet toepassen tijdens de Hoofklasse partijen tijdens de Stienzer Keatsdagen, omdat het simpelweg nog niet in het regelement van de KNKB is opgenomen. Dat zal natuurlijk nog slechts een kwestie van tijd zijn… 😉. De Stienzer Keatsdagen heeft, met hulp van scheidsrechters en kaatsers van het hoogste niveau, reeds volop geëxperimenteerd met de camera’s. Deze primeur willen nu we dan ook graag met jullie delen als liefhebbers van deze sport. Zien doet geloven, bekijk hieronder de demo-video.

PS. we zijn uiteraard beschikbaar voor vragen over deze ‘baanbrekende’ ontwikkeling.
Contactpersoon Gerke Draaistra is telefonisch bereikbaar op 06-13155698

Sportieve groet,
De organisatie van de Stienzer Keatsdagen

Demo-video Fideo Assistint Skiedsrjochter (FAS) in Stiens

De unieke Stienzer Keatsdagen GoProp-camera

In het kort

Ieder jaar is Stiens vijf dagen lang hét centrum van de provincie met activiteiten voor alle leeftijden. Sportiviteit en gezelligheid staan centraal. De organisatie weet bezoekers en deelnemers elke editie weer te verrassen met een gevarieerd programma en absolute topbands!

Route plannen

Locatie feestterrein

Kaatsveld Stiens
Uniawei 2a
9051 BC Stiens

Stienzer Keatsdagen